Rumeli Usulü Ciğerli Börek Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Rumeli Usulü Ciğerli Börek TarifiRumeli Usulü Ciğerli Börek Tarifi Malzemeler: 250 gram dana ciğeri 250 gram akciğer 1 kilogram un 2 adet kuru soğan Eritilmiş yarım paket margarin 1 çay bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı salça 1 adet yumurta Yeterli miktarda tuz Hazırlanışı: Ciğerleri ve soğanları küçük küpler halinde doğrayın Tavada ciğer ve soğanları soteleyin, salça ve tuzunu katıp soğumaya bırakın Hamur için; yumurta, sıvı yağ, az tuz ve unu katıp yoğurun Hamuru yarım saat dinlendirip, 12 adet top top bezeler yapın Bezeleri bir tepsi büyüklüğünde olacak şekilde merdane ile açın Az yağlanmış tepsiye ilk 6 adet yufkayı sıvı yağla yağlayıp, yayın Yufkanın üzerine hazırladığınız soğanlı ciğer harcını iyice yayın Harcın üzerine kalan 6 kat yufkayı serin Kenar kısımlarını parmağınızla bükün, 200 dereceye ayarlı fırında kızarana kadar pişirin Fırından çıkardığınız böreğin üstüne, elinizle bir miktar su damlatın ve bir tepsi ile 15 dakika kadar üzerini kapatın
|
|
|
|