ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Rumeli Usulü Ciğerli Börek Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1009162)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:31 AM

Rumeli Usulü Ciğerli Börek Tarifi
 
Rumeli Usulü Ciğerli Börek Tarifi

Malzemeler:
250 gram dana ciğeri
250 gram akciğer
1 kilogram un
2 adet kuru soğan
Eritilmiş yarım paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı salça
1 adet yumurta
Yeterli miktarda tuz

Hazırlanışı:

Ciğerleri ve soğanları küçük küpler halinde doğrayın. Tavada ciğer ve soğanları soteleyin, salça ve tuzunu katıp soğumaya bırakın. Hamur için; yumurta, sıvı yağ, az tuz ve unu katıp yoğurun. Hamuru yarım saat dinlendirip, 12 adet top top bezeler yapın. Bezeleri bir tepsi büyüklüğünde olacak şekilde merdane ile açın. Az yağlanmış tepsiye ilk 6 adet yufkayı sıvı yağla yağlayıp, yayın. Yufkanın üzerine hazırladığınız soğanciğer harcını iyice yayın. Harcın üzerine kalan 6 kat yufkayı serin. Kenar kısımlarını parmağınızla bükün, 200 dereceye ayarlı fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardığınız böreğin üstüne, elinizle bir miktar su damlatın ve bir tepsi ile 15 dakika kadar üzerini kapatın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.