Dolama Çörek Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dolama Çörek TarifiDolama Çörek Tarifi MALZEMELER 2 SU BARDAĞI ILIK SÜT YARIM SU BARDAĞI SIVI YAĞ 1 KULLANIMLIK YAŞ MAYA (40 GR ] 1 ÇORBA KAŞIĞI TOZŞEKER 1,5 PAKET MARGARİN VEYA TEREYAĞI ALABİLDİĞİNCE UN 1 YUMURTA SARISI TUZ Ilık süte, tozşekeri ve mayayı ekleyelelim Maya kabarınca hamur yoğurma kabına aktaralım İçine sıvıyağ ekleyip tuzunu ayarlayalım Malzemenin alabildiği kadar un ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim Hamuru 12 eşit bezeye bölelim Her bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açalım Yumuşamış margarini her yufkanın üzerine elimizle sürelim 12 yufkayı aralarına yağ sürerek üst üste dizelim Yufkaları rulo olarak saralım Ruloyu buzdolabında 3 saat bekletelim Dolaptan alıp ruloyu 1 cm aralıklarla keselim Kesilen ruloları iki ucundan çekiştirip incelterek yassı şeritler haline getirelim Şeritleri parmağımıza dolayarak rulo yapalım Fırın tepsisine dizelim Üzerlerine yumurta sarısı sürdüğümüz ruloları oda sıcaklığında 1/2 saat bekleterek mayalanmasını sağlayın ısıtılmış 200 derece fırında pişirelim Altı üstü kızarana dek pişirelim Piştikten sonra fırından çıkarıp ılıştıralım Servis yapalım
|
|
|
|