ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Dolama Çörek Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1009064)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:47 AM

Dolama Çörek Tarifi
 
Dolama Çörek Tarifi

MALZEMELER

2 SU BARDAĞI ILIK SÜT
YARIM SU BARDAĞI SIVI YAĞ
1 KULLANIMLIK YAŞ MAYA (40 GR.]
1 ÇORBA KAŞIĞI TOZŞEKER
1,5 PAKET MARGARİN VEYA TEREYAĞI
ALABİLDİĞİNCE UN
1 YUMURTA SARISI
TUZ

Ilık süte, tozşekeri ve mayayı ekleyelelim. Maya kabarınca hamur yoğurma kabına aktaralım. İçine sıvıyağ ekleyip tuzunu ayarlayalım. Malzemenin alabildiği kadar un ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamuru 12 eşit bezeye bölelim. Her bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açalım. Yumuşamış margarini her yufkanın üzerine elimizle sürelim. 12 yufkayı aralarına yağ sürerek üst üste dizelim. Yufkaları rulo olarak saralım. Ruloyu buzdolabında 3 saat bekletelim. Dolaptan alıp ruloyu 1 cm aralıklarla keselim. Kesilen ruloları iki ucundan çekiştirip incelterek yassı şeritler haline getirelim. Şeritleri parmağımıza dolayarak rulo yapalım. Fırın tepsisine dizelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürdüğümüz ruloları oda sıcaklığında 1/2 saat bekleterek mayalanmasını sağlayın ısıtılmış 200 derece fırında pişirelim. Altı üstü kızarana dek pişirelim. Piştikten sonra fırından çıkarıp ılıştıralım. Servis yapalım.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.