Pastırmalı Sarma Börek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pastırmalı Sarma BörekRamazan ayında lezzetli bir tarif ![]() ![]() ![]() GEREKLİ MALZEMELER 3 adet yufka 75 gr tereyağı (eritilmiş)1 su bardağından 1 parmak eksik süt 1 adet yumurta (sarısı üzerine sürmek için ayrılır) Pastırma ve kaşar peyniri YAPILIŞI Pastırma küçük küçük doğranır, kaşar peyniri rendelenir, karıştırılarak iç harç hazırlanır Sosu için; Süt, yumurta akı ve eritilmiş tereyağı blendırla çırpılır![]() Yufkalardan biri tezgaha yayılır, üzerine sostan sürülür, üzerine 2 yufka yayılır, onun da üzerine sos sürülür 12 üçgen olacak şekilde kesilir İç harç koyulur, kenarları kapatılıp, çok sıkı olmayacak şekilde rulo sarılır![]() Kalan 1 yufkanın yarısına sos sürülür, diğer yarısı üzerine kapatılır, tekrar sos sürülür 6 üçgen olacak şekilde kesilir, iç harç konulur, sarılır Tepsiye dizilir, üzerlerine yumurta sarısı sürülür, haşhaş serpilir 180-200 derecede pişirilir
|
|
|
|