Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
açma, börek, kabaklı, tulumlu

Kabaklı Tulumlu Açma Börek

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabaklı Tulumlu Açma Börek



Kabaklı Tulumlu Açma Börek



Malzemeler :
5 su b un
yarım pyaş maya
1 çay b sıvıyağ
1 çay b yoğurt suyu
tuz
su

İç harcı için:

3 kabak
200 gr tulum peyniri
1 tutam dere otu
3 yeşil soğan
tuz, karabiber

Üzeri için:

1 yumurta
çörek otu
susam

Hazırlanışı :
Karıştırma kabına 5 su bardağı unu alınÜzerine tuz ilave edinUnun ortasına yarım paket yaşmaya ilave edinMayanın
üzerine yoğurt suyu ve sıvıyağ ilave ediHamurun üzerine ılık su ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin
İç harcı için kabakları rendeleyinKabakların üzerine 200 grtulum peyniri ilave edinÜzerine dereotu ve yeşil soğan tuz ve karabiber ilave edip karıştırınHamuru 2 parçaya bölün

Hamurları merdane ile açınFırın tepsisini sıvıyağ ile yağlayın1 hamuru tepsiye alınÜzerine kabaklı peynirli harçtan ilave edinDiğer kalan hamuru kabaklı harcın üzerine kapatınHamurun üzerine yumurta sürünÜzerine çörek otu ve susam serpinBöreği dilimleyerek kesinÖnceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.