ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Kabaklı Tulumlu Açma Börek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1008918)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 09:11 AM

Kabaklı Tulumlu Açma Börek
 
Kabaklı Tulumlu Açma Börek

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Malzemeler :
5 su b. un
yarım p.yaş maya
1 çay b. sıvıyağ
1 çay b. yoğurt suyu
tuz
su

İç harcı için:

3 kabak
200 gr. tulum peyniri
1 tutam dere otu
3 yeşil soğan
tuz, karabiber

Üzeri için:

1 yumurta
çörek otu
susam

Hazırlanışı :
Karıştırma kabına 5 su bardağı unu alın.Üzerine tuz ilave edin.Unun ortasına yarım paket yaşmaya ilave edin.Mayanın
üzerine yoğurt suyu ve sıvıyağ ilave edi.Hamurun üzerine ılık su ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
İç harcı için kabakları rendeleyin.Kabakların üzerine 200 gr.tulum peyniri ilave edin.Üzerine dereotu ve yeşil soğan tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.Hamuru 2 parçaya bölün.

Hamurları merdane ile açın.Fırın tepsisini sıvıyağ ile yağlayın.1. hamuru tepsiye alın.Üzerine kabaklı peynirli harçtan ilave edin.Diğer kalan hamuru kabaklı harcın üzerine kapatın.Hamurun üzerine yumurta sürün.Üzerine çörek otu ve susam serpin.Böreği dilimleyerek kesin.Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.