Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi Yapılışı Nasıl YapılırKırmızı Pancar Turşusu Tarifi Yapılışı Yapılışı Mazemeleri Malzemeler ? 2 kg kırmızı pancar ? 1 su bardağı sirke ? 2 yemek kaşığı kaya tuzu ? 5 iri diş sarmısak ? Yeteri kadar su Yapılışı: ? Pancarları yıkayıp,incecik soyun ve iri küpler halinde doğrayın ? Üzerine çıkacak kadar kaynar su döküp kaynamaya başladıktan sonra 3 dakika kaynatın ? Bir kevgirle pancarları sudan çıkarın Suyunu sakın dökmeyin? Tuz,sirke ve pancarın suyunun yarısını koyup karıştırın ![]() ? Suyun hepsini koymayın çünkü fazla geliyor ![]() ? Pancarları 2 kg lık cam kavanoza yerleştirin![]() ? Aralarına soyulmuş sarmısakları koyun ? Karıştırdığınız suyu pancarların üzerine dökün ![]() ? Eğer su az gelirse pancar suyundan biraz daha ilave edin kapağını kapattıktan sonra kavanozu alt üst edip son eklediğiniz suyu karıştırabilirsiniz ![]() ? Turşunuzu 2 gün sonra yemeye başlayabilirsiniz
|
|
|
|