![]() |
Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır
Kırmızı Pancar Turşusu Tarifi Yapılışı Yapılışı Mazemeleri
Malzemeler ? 2 kg kırmızı pancar ? 1 su bardağı sirke ? 2 yemek kaşığı kaya tuzu ? 5 iri diş sarmısak ? Yeteri kadar su Yapılışı: ? Pancarları yıkayıp,incecik soyun ve iri küpler halinde doğrayın ? Üzerine çıkacak kadar kaynar su döküp kaynamaya başladıktan sonra 3 dakika kaynatın ? Bir kevgirle pancarları sudan çıkarın.Suyunu sakın dökmeyin ? Tuz,sirke ve pancarın suyunun yarısını koyup karıştırın. ? Suyun hepsini koymayın çünkü fazla geliyor. ? Pancarları 2 kg.lık cam kavanoza yerleştirin. ? Aralarına soyulmuş sarmısakları koyun ? Karıştırdığınız suyu pancarların üzerine dökün. ? Eğer su az gelirse pancar suyundan biraz daha ilave edin kapağını kapattıktan sonra kavanozu alt üst edip son eklediğiniz suyu karıştırabilirsiniz. ? Turşunuzu 2 gün sonra yemeye başlayabilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.