Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolangel, tarifi

Dolangel Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dolangel Tarifi



500 gr Un

1 su bardağı süt

2 kesme şeker

Tuz

1 çorba kaşığı maya

100 gr Tereyağı

Üstü için:

Yumurta sarısı

Haşhaş

İçi için:

250 gr Beyaz peynir

2 haşlanmış patates

1 tatlı kaşığı çörekotu

Tuz

Bir su bardağı sütle şeker eritin Unu eleyin ortasını açın mayayı dökün yoğurun ele yapışmayacak şekilde bir hamur yapın 20 dakika dinlendirip merdane ile açın Üzerine tereyağını sürün Bohça gibi katlayın dolapta Isaat bekletinTekrar merdane ile yufka büyüklüğünde açın Hazırladığınız içi yayın Bir ucundan başlayarak sıkıca sarın Rulo yapın Kendi ekseni etrafında döndürerek sarın yağlanmış tepsiye koyun Üzerine yumurta sarısı sürün Haşhaş serpin Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.