Gravyer Peynirli Omlet Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gravyer Peynirli Omlet TarifiGravyer Peynirli Omlet Tarifi 4 yumurta 1 kahve kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) 2 çorba kaşığı krema 15 gr (1 çorba kaşığı) tereyağı 60 gr (1/2 su bardağı) gravyer peyniri rendesi Yumurta, tuz, biber, maydanoz ve kremayı, orta boy bir kasede, çatalla iyice çırpınız Yağı orta boy bir omlet tavasında kızdırıp, yumurtalı karışımı akıtınız Omleti 2-3 dakika, dibi biraz tutana kadar pişirdikten sonra, spatulayla kenarlarından kaldırarak, üstte kalan pişmemiş yumurtayı tavaya akıtınız Peynir rendesini üstüne serpip, omleti 2 dakika daha pişirdikten sonra, tavayı ateşten alınız Tavayı hafif hafif sallayarak omleti gevşettikten sonra, spatulayla yarım daire biçiminde katlayınız Omleti, ısıtılmış bir servis tabağına kaydırıp servis ediniz
|
|
|
|