![]() |
Gravyer Peynirli Omlet Tarifi
Gravyer Peynirli Omlet Tarifi
4 yumurta 1 kahve kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) 2 çorba kaşığı krema 15 gr (1 çorba kaşığı) tereyağı 60 gr (1/2 su bardağı) gravyer peyniri rendesi Yumurta, tuz, biber, maydanoz ve kremayı, orta boy bir kasede, çatalla iyice çırpınız. Yağı orta boy bir omlet tavasında kızdırıp, yumurtalı karışımı akıtınız. Omleti 2-3 dakika, dibi biraz tutana kadar pişirdikten sonra, spatulayla kenarlarından kaldırarak, üstte kalan pişmemiş yumurtayı tavaya akıtınız. Peynir rendesini üstüne serpip, omleti 2 dakika daha pişirdikten sonra, tavayı ateşten alınız. Tavayı hafif hafif sallayarak omleti gevşettikten sonra, spatulayla yarım daire biçiminde katlayınız. Omleti, ısıtılmış bir servis tabağına kaydırıp servis ediniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.