Hindi Haşlama Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hindi Haşlama Tarifi Yapılışı Nasıl YapılırHindi Haşlama Tarifi Yapılışı Mazemeleri Malzemeler: ? 1 hindi ? 2 havuç ? 2 baş soğan ? 1 kereviz ? 3 tane defne yaprağı ? 20 bardak su ? Tuz Tarifin Yapılışı; ? Hindi temizlenir, yıkanır Sonra, ayakları "gerisindeki" delikten geçirilir![]() ? Kereviz, havuç, soğan" iri iri" doğranır ![]() ? Büyük bir tencereye hindi ile birlikte konur Tuz ve su ilave edi*lir Ağzı kapanır Etler pişinceye kadar haşlanır![]() ? Pişen hindi alınır Parçalandıktan sonra tabaklara konur![]() ? Tenceredeki su, sebzeler süzgeçte ezilerek süzülür *** ? Süzülen su hindi parçalarının üstüne döküldükten sonra servis yapılır ![]() Afiyet Olsun
|
|
|
|