ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Hindi Haşlama Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1005802)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:25 AM

Hindi Haşlama Tarifi Yapılışı Nasıl Yapılır
 
Hindi Haşlama Tarifi Yapılışı Mazemeleri

Malzemeler:

? 1 hindi

? 2 havuç

? 2 baş soğan

? 1 kereviz

? 3 tane defne yaprağı

? 20 bardak su

? Tuz

Tarifin Yapılışı;

? Hindi temizlenir, yıkanır. Sonra, ayakları "gerisindeki" delikten geçirilir.

? Kereviz, havuç, soğan" iri iri" doğranır.

? Büyük bir tencereye hindi ile birlikte konur. Tuz ve su ilave edi*lir. Ağzı kapanır. Etler pişinceye kadar haşlanır.

? Pişen hindi alınır. Parçalandıktan sonra tabaklara konur.

? Tenceredeki su, sebzeler süzgeçte ezilerek süzülür.***

? Süzülen su hindi parçalarının üstüne döküldükten sonra servis yapılır.

Afiyet Olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.