Mıkla (Gaziantep) Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mıkla (Gaziantep) TarifiMıkla (Gaziantep) 6 kişilik Gerekli malzeme: 1 baş sarımsak 500 gr yoğurt 3 kahve fincanı tereyağı 6 yumurta 3-4 dal maydanoz Tuz, pulbiber Sarımsağı tuz ilave ederek havanda ezin Çırpılmış yoğurda ilave edip iyice karıştırın Tavada tereyağını eritip yumurtaları teker teker kırın Kaşıkla yavaşça 1-2 kez karıştırın Yumurtalar pişince ateşten alıp sarımsaklı yoğurda ilave edin Servis tabağına alıp maydanozla süsleyin Üzerine pulbiber serpin ve hemen servis yapın![]() Mıkla (Gaziantep) 4 adet yumurta 1 kase yoğurt 5 diş sarımsak 2 çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı tuz Yumurtalar bir kaba kırılır, tuz eklenir ve çırpılır Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı konur, eritilir Çırpılmış yumurta dökülür, birkaç kez karıştırılır Katılaşınca servis tabağına aktarılır Üzerine sarımsaklı yoğurt bırakılır 1 çorba kaşığı tereyağı ve pul biber yakılır Üzerine gezdirilir
|
|
|
|