![]() |
Mıkla (Gaziantep) Tarifi
Mıkla (Gaziantep)
6 kişilik Gerekli malzeme: 1 baş sarımsak 500 gr yoğurt 3 kahve fincanı tereyağı 6 yumurta 3-4 dal maydanoz Tuz, pulbiber Sarımsağı tuz ilave ederek havanda ezin. Çırpılmış yoğurda ilave edip iyice karıştırın. Tavada tereyağını eritip yumurtaları teker teker kırın. Kaşıkla yavaşça 1-2 kez karıştırın. Yumurtalar pişince ateşten alıp sarımsaklı yoğurda ilave edin. Servis tabağına alıp maydanozla süsleyin. Üzerine pulbiber serpin ve hemen servis yapın. Mıkla (Gaziantep) 4 adet yumurta 1 kase yoğurt 5 diş sarımsak 2 çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı tuz Yumurtalar bir kaba kırılır, tuz eklenir ve çırpılır. Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı konur, eritilir. Çırpılmış yumurta dökülür, birkaç kez karıştırılır. Katılaşınca servis tabağına aktarılır. Üzerine sarımsaklı yoğurt bırakılır. 1 çorba kaşığı tereyağı ve pul biber yakılır. Üzerine gezdirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.