Bon Bon Tavuk |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bon Bon TavukMalzemeler: 750 gr yağlı tavuk, 2 çorba kaşığı susam yağı, 2 çorba kaşığı tahin, 2 adet taze soğan, 1 çorba kaşığı toz şeker, 5 çorba kaşığı soya sosu, 2 adet taze soğan (yeşil kısımları) 1 çorba kaşığı susam, 1 çorba kaşığı karabiber, tuz ![]() Yapılışı: Susam tanelerini bir tavaya koyun Hafif ateşte karıştırarak ve tavayısallayarak kahverengi oluncaya kadar kavurun Susamların rengi koyulaştıktansonra tavadan alıp soğutun Soğanları ince ince doğrayın Bir kaseye soğanları,tahini şekeri, soya sosunu ve karabiberi koyun Sık sık karıştırmaya devamederek sosu hazırlayın Tavuğun üzerini örtecek miktarda tencereye su koyarakateşe oturtun Kaynayan suya tavuğu yerleştirin Bir tutam tuz ilave ediptencerenin kapağını kapatarak 1 saat pişirin Pişen tavuğu sıcak sudan alıp,soğuk suya koyarak soğutun Tavuk tamamen soğuduktan sonra suyunu süzün Tavuğukurulayın ve her tarafını susam yağıyla yağlayın Tavuğun butlarını,kanatlarını, göğsünü ayırın, kemiklerini çıkarın Ayırdığınız etleri inceşeritler halinde kesin
|
|
|
|