İzgara Kalamar Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İzgara Kalamar TarifiKalamar Izgara Mutfak: Bilinmiyor Süre: 25 dakika 6 kişilik Malzeme: 500 gram kalamar 2 çorba kaşığı pudra şekeri 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı soya sosu karabiber tuz Yapılışı: Kalamarlar boyuna enli parçalara kesilip, pudra şekeri serpilerek birkaç saat bekletilir ![]() Daha sonra yıkanıp yağlanarak ızgarada pişirilir ![]() Tuz karabiber ve soya sosu ile servis edilir
|
|
İzgara Kalamar Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İzgara Kalamar TarifiIzgara Kalamar Tarifi MALZEMELER: 400 gr tek parça kalamar Yarım limonun suyu 1 çay kaşığı taze öğütülmüş karabiber Yarım bardak zeytinyağı 3 diş dövülmüş sarımsak Karbonat Toz şeker Karabiber Domates Roka Maydanoz HAZIRLANIŞI: Zeytinyağı, limon, toz şeker, karbonat, sarımsak tuz ve karabiberi bir kapta iyice çırpıp karıştırarak bir terbiye sosu elde edin Terbiye sosunun 3 çorba kaşığını kenara ayırın Kalamarı yıkayıp içini temizledikten sonra, 7 5 cm"lik parçalar halinde kesin Ayak kısımlarını ise iki parçaya ayırın Hazırlamış olduğunuz terbiye sosunu kalamarın üstüne dökün ve 30 dakika kadar buzdolabında bekletin Kalamarlan terbiye sosundan alm ve kokusuz ızgarada 5-7 dakika pişirin Izgaradan çıkannca kalan sosu üzerine dökün, domates, biber, roka ve maydanoz ile süsleyin
|
|
|
|