ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   İzgara Kalamar Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1003984)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 01:24 AM

İzgara Kalamar Tarifi
 
Kalamar Izgara
Mutfak: Bilinmiyor
Süre: 25 dakika
6 kişilik
Malzeme:
500 gram kalamar
2 çorba kaşığı pudra şekeri
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı soya sosu
karabiber
tuz
Yapılışı:
Kalamarlar boyuna enli parçalara kesilip, pudra şekeri serpilerek birkaç saat bekletilir.
Daha sonra yıkanıp yağlanarak ızgarada pişirilir.
Tuz karabiber ve soya sosu ile servis edilir.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 01:25 AM

İzgara Kalamar Tarifi
 
Izgara Kalamar Tarifi

MALZEMELER:
400 gr tek parça kalamar
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı taze öğütülmüş karabiber
Yarım bardak zeytinyağı
3 diş dövülmüş sarımsak
Karbonat
Toz şeker
Karabiber
Domates
Roka
Maydanoz

HAZIRLANIŞI:
Zeytinyağı, limon, toz şeker, karbonat, sarımsak tuz ve karabiberi bir kapta iyice çırpıp karıştırarak bir terbiye sosu elde edin. Terbiye sosunun 3 çorba kaşığını kenara ayırın. Kalamarı yıkayıp içini temizledikten sonra, 7.5 cm"lik parçalar halinde kesin. Ayak kısımlarını ise iki parçaya ayırın. Hazırlamış olduğunuz terbiye sosunu kalamarın üstüne dökün ve 30 dakika kadar buzdolabında bekletin. Kalamarlan terbiye sosundan alm ve kokusuz ızgarada 5-7 dakika pişirin. Izgaradan çıkannca kalan sosu üzerine dökün, domates, biber, roka ve maydanoz ile süsleyin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.