![]() |
İzgara Kalamar Tarifi
Kalamar Izgara
Mutfak: Bilinmiyor Süre: 25 dakika 6 kişilik Malzeme: 500 gram kalamar 2 çorba kaşığı pudra şekeri 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı soya sosu karabiber tuz Yapılışı: Kalamarlar boyuna enli parçalara kesilip, pudra şekeri serpilerek birkaç saat bekletilir. Daha sonra yıkanıp yağlanarak ızgarada pişirilir. Tuz karabiber ve soya sosu ile servis edilir. |
İzgara Kalamar Tarifi
Izgara Kalamar Tarifi
MALZEMELER: 400 gr tek parça kalamar Yarım limonun suyu 1 çay kaşığı taze öğütülmüş karabiber Yarım bardak zeytinyağı 3 diş dövülmüş sarımsak Karbonat Toz şeker Karabiber Domates Roka Maydanoz HAZIRLANIŞI: Zeytinyağı, limon, toz şeker, karbonat, sarımsak tuz ve karabiberi bir kapta iyice çırpıp karıştırarak bir terbiye sosu elde edin. Terbiye sosunun 3 çorba kaşığını kenara ayırın. Kalamarı yıkayıp içini temizledikten sonra, 7.5 cm"lik parçalar halinde kesin. Ayak kısımlarını ise iki parçaya ayırın. Hazırlamış olduğunuz terbiye sosunu kalamarın üstüne dökün ve 30 dakika kadar buzdolabında bekletin. Kalamarlan terbiye sosundan alm ve kokusuz ızgarada 5-7 dakika pişirin. Izgaradan çıkannca kalan sosu üzerine dökün, domates, biber, roka ve maydanoz ile süsleyin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.