![]() |
Kolay Lüfer İzgara Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kolay Lüfer İzgara TarifiKolay Lüfer Izgara Tarifi Malzeme: (4 Kişilik) 1 kg lüfer Tuz Karabiber Zeytinyağı Yapılışı: Temizlenmiş balıkların karın kısmına hafifce tuz ve karabiber, derisine ise yalnız tuz sürüp 20 dakika kadar bekletin (marine edin) ![]() ![]() Notlar: Lüferin en iyi mevsimi Eylül sonu ile Ocak ortasıdır ![]() ![]() Izgara kömür ateşi yerine, ızgaraya ayarlanmış fırında kapak açık olarak ta yapılır ![]() ![]() Bu yemeğe uygun diğer balıklar: Sarıkanat |
![]() |
![]() |
![]() |
Kolay Lüfer İzgara Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kolay Lüfer İzgara TarifiKolay Lüfer Izgara Tarifi 6 adet lüfer (orta boy) 1/2 demet maydanoz 2 kaşık zeytinyağı 2 adet limon tuz İyice temizlenmiş olan balıklar tuzlanır, zeytinyağına sokulup çıkarıldıktan sonra doğrudan doğruya ızgaraya yerleştirilerek pişirilir ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Balıklar iri olduğu takdirde, iyi pişmesi için yan tarafından bıçakla derince çizilir ![]() |
![]() |
![]() |
|