![]() |
Kolay Lüfer İzgara Tarifi
Kolay Lüfer Izgara Tarifi
Malzeme: (4 Kişilik) 1 kg lüfer Tuz Karabiber Zeytinyağı Yapılışı: Temizlenmiş balıkların karın kısmına hafifce tuz ve karabiber, derisine ise yalnız tuz sürüp 20 dakika kadar bekletin (marine edin). Izgara yapılacağı zaman üzerine hafifçe zeytinyağı sürüp hazırlamış kömür ateşinin üzerinde tel ızgara ile (ateşten 5 ila 6 cm yukarda) pişirin. Notlar: Lüferin en iyi mevsimi Eylül sonu ile Ocak ortasıdır. Bu mevsimde yapılan lüfer ızgaraya (eğer Boğaz veya Karadeniz lüferi ise) zeytinyağı sürmek gerekmez. Izgara kömür ateşi yerine, ızgaraya ayarlanmış fırında kapak açık olarak ta yapılır. Kömür ateşi gibi olmamakla beraber yine de tadı çok güzel olur. Bu yemeğe uygun diğer balıklar: Sarıkanat |
Kolay Lüfer İzgara Tarifi
Kolay Lüfer Izgara Tarifi
6 adet lüfer (orta boy) 1/2 demet maydanoz 2 kaşık zeytinyağı 2 adet limon tuz İyice temizlenmiş olan balıklar tuzlanır, zeytinyağına sokulup çıkarıldıktan sonra doğrudan doğruya ızgaraya yerleştirilerek pişirilir. Piştikten sonra üzerine limon sıkılır. Limon salçası da kullanılabilir. Yenirken yanına garnitür olarak soğan piyazı da eklenir. Not: Balıklar iri olduğu takdirde, iyi pişmesi için yan tarafından bıçakla derince çizilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.