Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kekikli, kuzu, külbastı, tarifi

Kuzu Külbastı Kekikli Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Külbastı Kekikli Tarifi



KUZU KÜLBASTI KEKİKLİ TARİFİ

1 kilo kuzu budu
150 gram margarin
½ domates
250 gram çarliston biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
sıvıyağ

YAPILIŞI:Bir tava içerisine margarini koyup kızdırın, kuzu budundan tranşe kesilmiş (dilimlenmiş) parça etleri pirzola demiri ile hafif dövüp tuz ve kekikle hafif olarak bastırın ve 5 dakika kızgın yağda alt ve üst olarak çevirin servis tabağına alın Domates ve biberleri arzu ettiğiniz şekilde kesip tavada hafif pişmesini sağlayın Külbastıların üzerine dizin, az miktarda kekik serpiştirip sıcak olarak servis edin Garni olarak patates tava veya çeşitli pilav ile servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.