![]() |
Kuzu Külbastı Kekikli Tarifi
KUZU KÜLBASTI KEKİKLİ TARİFİ
1 kilo kuzu budu 150 gram margarin ½ domates 250 gram çarliston biber 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kekik sıvıyağ YAPILIŞI:Bir tava içerisine margarini koyup kızdırın, kuzu budundan tranşe kesilmiş (dilimlenmiş) parça etleri pirzola demiri ile hafif dövüp tuz ve kekikle hafif olarak bastırın ve 5 dakika kızgın yağda alt ve üst olarak çevirin servis tabağına alın. Domates ve biberleri arzu ettiğiniz şekilde kesip tavada hafif pişmesini sağlayın. Külbastıların üzerine dizin, az miktarda kekik serpiştirip sıcak olarak servis edin. Garni olarak patates tava veya çeşitli pilav ile servis yapılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.