Cevizli Balık Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli Balık TarifiCevizLi BaLık Tarifi Malzemeler (4 kişilik): 100 gr mayonez 100 gr yoğurt 1 tatlı kaşığı hardal 2 tatlı kaşığı öğütülmemiş tohumlu hardal Tuz Karabiber 600 gr balık fileto 100 gr ceviz içi (1 su bardağı) 75 gr galeta unu (1/2 su bardağı) 1 yumurta 2 yemek kaşığı süt 50 gr un (1/3 su bardağı) 50 gr margarin Yapılışı: Mayonez, yoğurt ve hardalları karıştırın, tuz ve karabiber ilave ederek bir sos hazırlayın Balık filetolarını 4 cm Eninde parçalara kesin Cevizlerin dörtte üçünü öğütün, geri kalanını ince kıyın Böylece hem ceviz tadını yoğunlaştırmış hem de bir kısım cevizin dişe gelir irilikte olmasını sağlamış olacaksınız Hepsini galeta unu ile karıştırın Yumurtayı süt ile çırpın, tuz, karabiber ilave edin Balık parçalarını tuzlayın, önce una sonra yumurtaya bulayın Daha sonra cevizli karışımla kaplayın Cevizlerin dökülmemesi için üzerine iyice bastırın Orta ateşte her iki tarafını da 2-3 dk kızartıp, sos ile servis yapın![]() |
|
|
|