Salatalık Meftunesi Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Salatalık Meftunesi TarifiSalatalık Meftunesi Tarifi Diyarbakırlılar Derneği Salatalık meftunesi, taze veya kurutulmuş salatalıktan (hıyardan) yapılabilir Yağlı kuzu veya koyun eti pişirilir Salatalığın içi çıkarılır Kuşbaşı doğranır, etin üzerine konulur 3-4 domates doğranır 10 dakika pişirilir Daha sonra 3 bardak sumak suyu konularak pişirilir Sarımsak dövülür Servis yapılacağı zaman yemeğe katılır Not: Diyarbakırda etli sebze yemeklerinin yanı sıra, etli meyve yemekleri de yapılmaktadır "Elma meftunesi", "elma düzmesi", "elma dolması", "Ayva aşı", "çağla meftunesi", "erik aşı" gibi yemekler Diyabakır mutfağının ilginç yemekleri arasında yer alır
|
|
|
|