Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
meftunesi, salatalık, tarifi

Salatalık Meftunesi Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Salatalık Meftunesi Tarifi



Salatalık Meftunesi Tarifi

Diyarbakırlılar Derneği

Salatalık meftunesi, taze veya kurutulmuş salatalıktan (hıyardan) yapılabilirYağlı kuzu veya koyun eti pişirilir Salatalığın içi çıkarılır Kuşbaşı doğranır, etin üzerine konulur 3-4 domates doğranır 10 dakika pişirilir Daha sonra 3 bardak sumak suyu konularak pişirilir Sarımsak dövülür Servis yapılacağı zaman yemeğe katılır

Not: Diyarbakırda etli sebze yemeklerinin yanı sıra, etli meyve yemekleri de yapılmaktadır "Elma meftunesi", "elma düzmesi", "elma dolması", "Ayva aşı", "çağla meftunesi", "erik aşı" gibi yemekler Diyabakır mutfağının ilginç yemekleri arasında yer alır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.