ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Salatalık Meftunesi Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1003671)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 02:17 AM

Salatalık Meftunesi Tarifi
 
Salatalık Meftunesi Tarifi

Diyarbakırlılar Derneği

Salatalık meftunesi, taze veya kurutulmuş salatalıktan (hıyardan) yapılabilir.Yağlı kuzu veya koyun eti pişirilir. Salatalığın içi çıkarılır. Kuşbaşı doğranır, etin üzerine konulur. 3-4 domates doğranır. 10 dakika pişirilir. Daha sonra 3 bardak sumak suyu konularak pişirilir. Sarımsak dövülür. Servis yapılacağı zaman yemeğe katılır.

Not: Diyarbakırda etli sebze yemeklerinin yanı sıra, etli meyve yemekleri de yapılmaktadır. "Elma meftunesi", "elma düzmesi", "elma dolması", "Ayva aşı", "çağla meftunesi", "erik aşı" gibi yemekler Diyabakır mutfağının ilginç yemekleri arasında yer alır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.