Hardallı Hindi Göğüz İzgara Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hardallı Hindi Göğüz İzgara TarifiHardallı hindi Göğüz Izgara Tarifi Malzemeler 3 çorba kaşığı zeytinyağı 2 tatlı kaşığı hardal 2 çorba kaşığı taze kekik 3-5 yaprak adaçayı 4 adet hindi göğüs parçası (her biri yaklaşık 200gr) 2 limon 1 portakal 2 yeşil limon ¼ su bardağı hardal (serviste kullanmak için) Yapılışı Zeytinyağı, hardal, taze kekikleri ve adaçayı yapraklarını Arzum Metalmix el blenderiyle karıştırın Hindi göğüslerini bu sosa bulayıp buzdolabında iki saat bekletin (bu aşamada eğer elinizde fazla göğüs varsa bunları da soslayıp dondurabilirsiniz) Hindileri sosdan çıkartıp Arzum Tostçunun ızgara fonsiyonunda pişirin Kapta kalan sosu hindiler pişerken üstlerine fırçayla sürün Bu arada portakal ve limonları dilimleyip ızgarada pişirin Hindileri ızgara limon ve portakalların eşliğinde hardalla servis yapın
|
|
|
|