ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Hardallı Hindi Göğüz İzgara Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1003517)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 02:42 AM

Hardallı Hindi Göğüz İzgara Tarifi
 
Hardallı hindi Göğüz Izgara Tarifi

Malzemeler
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı hardal
2 çorba kaşığı taze kekik
3-5 yaprak adaçayı
4 adet hindi göğüs parçası (her biri yaklaşık 200gr)
2 limon
1 portakal
2 yeşil limon
¼ su bardağı hardal (serviste kullanmak için)

Yapılışı
Zeytinyağı, hardal, taze kekikleri ve adaçayı yapraklarını Arzum Metalmix el blenderiyle karıştırın. Hindi göğüslerini bu sosa bulayıp buzdolabında iki saat bekletin. (bu aşamada eğer elinizde fazla göğüs varsa bunları da soslayıp dondurabilirsiniz)
Hindileri sosdan çıkartıp Arzum Tostçunun ızgara fonsiyonunda pişirin. Kapta kalan sosu hindiler pişerken üstlerine fırçayla sürün.
Bu arada portakal ve limonları dilimleyip ızgarada pişirin.
Hindileri ızgara limon ve portakalların eşliğinde hardalla servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.