![]() |
Kuzey Usulü Dana Bifteği Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzey Usulü Dana Bifteği TarifiKuzey Usulü Dana Bifteği Tarifi 60 gr (4 çorba kaşığı) margarin 4 dana bifteği (dövülmüş) 1 küçük soğan (ince doğranmış) 1/2 su bardağı et suyu 125 gr (1/2 su bardağı) acı krema 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber Büyük bir tavada, yağı orta ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Sosu için, soğanları tavaya koyup 5-7 dakika, pembeleşinceye kadar pişiriniz ![]() ![]() Tavayı ateşten alıp, krema, tuz ve karabiberi ekleyiniz ![]() Sosu servis tabağındaki bifteklerin üstüne döküp hemen servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|