Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bifteği, dana, kuzey, tarifi, usulü

Kuzey Usulü Dana Bifteği Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzey Usulü Dana Bifteği Tarifi



Kuzey Usulü Dana Bifteği Tarifi

60 gr (4 çorba kaşığı) margarin
4 dana bifteği (dövülmüş)
1 küçük soğan (ince doğranmış)
1/2 su bardağı et suyu
125 gr (1/2 su bardağı) acı krema
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber

Büyük bir tavada, yağı orta ateşte eritiniz Yağ kızınca, bifteklerin her iki yüzlerini 3-4'er dakika kızartınız Delikli düz kepçeyle etleri tavadan alıp ısıtılmış bir servis tabağına koyunuz Üstünü alüminyum kağıdıyla kaplayıp, sıcak tutunuz
Sosu için, soğanları tavaya koyup 5-7 dakika, pembeleşinceye kadar pişiriniz Devamlı karıştırarak et suyunu ekleyip 3-4 dakika, biraz eksilinceye kadar kaynatınız
Tavayı ateşten alıp, krema, tuz ve karabiberi ekleyiniz
Sosu servis tabağındaki bifteklerin üstüne döküp hemen servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.