![]() |
Limon Soslu Tavuk Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Limon Soslu Tavuk TarifiLimon Soslu Tavuk Tarifi 500 gr ![]() 2 çorba kaşığı tereyağı 1 su bardağı bezelye 1 su bardağı mantar Tuz Karabiber 1 çay bardağı krema 1 çay bardağı süt Maydanoz 1 çorba kaşığı un 1 limon suyu ve kabuğu rendesi Tavukları tereyağında soteleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Limon Soslu Tavuk Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Limon Soslu Tavuk TarifiLimon Kabuklu Tavuk Sote Tarifi Yarım kg tavuk kuşbaşı 1 adet limon kabuğu rendesi 1 su bardağı konserve bezelye 5 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz Zeytinyağı tavaya konur, ısınınca tavuk atılır ve suyunu salana kadar pişirilir ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Limon Soslu Tavuk Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Limon Soslu Tavuk Tarifi4 adet tavuk göğüs eti ¾ su bardağı elma suyu ½ adet limon suyu 2 çay kaşığı mısır nişastası ½ adet MAGGİ tavuk bulyon Teflon bir tavayı hafifçe yağlayıp tavuk göğüslerinin her iki tarafıda pişene kadar arada çevirerek 8-10 dakika pişirin ![]() Bu sırada elma suyu, limon suyu, mısır nişastası ve MAGGİ tavuk bulyonu bir kasede karıştırıp, bir tavada arada karıştırarak koyulaşana kadar pişirin ![]() Tavuk göğüslerini dilimleyip üzerine hazırladığınız sosu dökerek servis edin ![]() |
![]() |
![]() |
|