![]() |
Limon Soslu Tavuk Tarifi
Limon Soslu Tavuk Tarifi
500 gr. kuşbaşı tavuk 2 çorba kaşığı tereyağı 1 su bardağı bezelye 1 su bardağı mantar Tuz Karabiber 1 çay bardağı krema 1 çay bardağı süt Maydanoz 1 çorba kaşığı un 1 limon suyu ve kabuğu rendesi Tavukları tereyağında soteleyin. 1 su bardağı bezelye ve mantarı koyun ve karıştırın. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Sütü unla çırpın, ilave edip 5 dakika daha pişirin. Kremayı, limon kabuğu rendesini ve suyunu ekleyin. Ateşten alın. Bol maydanoz serpin. Servis yapın. |
Limon Soslu Tavuk Tarifi
Limon Kabuklu Tavuk Sote Tarifi
Yarım kg tavuk kuşbaşı 1 adet limon kabuğu rendesi 1 su bardağı konserve bezelye 5 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz Zeytinyağı tavaya konur, ısınınca tavuk atılır ve suyunu salana kadar pişirilir. Sonra bezelye, tuz karabiber eklenir, 10 dakika pişirilir. Son olarak limon kabuğu ilave edilir, karıştırılır, ateşten alınır. |
Limon Soslu Tavuk Tarifi
4 adet tavuk göğüs eti
¾ su bardağı elma suyu ½ adet limon suyu 2 çay kaşığı mısır nişastası ½ adet MAGGİ tavuk bulyon Teflon bir tavayı hafifçe yağlayıp tavuk göğüslerinin her iki tarafıda pişene kadar arada çevirerek 8-10 dakika pişirin. Bu sırada elma suyu, limon suyu, mısır nişastası ve MAGGİ tavuk bulyonu bir kasede karıştırıp, bir tavada arada karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Tavuk göğüslerini dilimleyip üzerine hazırladığınız sosu dökerek servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.