Mantar Soslu Biftek Tarifi ( Fransa ) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantar Soslu Biftek Tarifi ( Fransa )Mantar Soslu Biftek Tarifi ( Fransa ) 4 kişilik Gerekli malzeme: 4 kestane mantarı 50 gr tereyağı 4 parça biftek 200 gr kültür mantarı 4 dilim kaz ciğeri (veya tavuk ciğeri) Taze çekilmiş karabiber Taze adaçayı 1 Tereyağını tavada eritin Biftekleri ekleyip iki taraflı kızartın, pişerken bir tutam tuz serpin Sıcak olarak muhafaza edin 2 Kültür ve kestane mantarlarını temizleyip dilimleyin Kalan tereyağını tavada eritip mantarları soteleyin ve tavadan alın 3 Kaz ciğeri dilimlerini tavada çevirerek pişirin Üzerine taze çekilmiş karabiber serpin Biftekleri servis tabaklarına alıp üzerine kaz ciğeri dilimlerini yerleştirin Yanına 1-2 kaşık mantar ilave edip taze adaçayı yapraklarıyla süsleyerek servis yapın
|
|
|
|