ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Mantar Soslu Biftek Tarifi ( Fransa ) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1003067)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 03:57 AM

Mantar Soslu Biftek Tarifi ( Fransa )
 
Mantar Soslu Biftek Tarifi ( Fransa )

4 kişilik Gerekli malzeme:

4 kestane mantarı
50 gr tereyağı
4 parça biftek
200 gr kültür mantarı
4 dilim kaz ciğeri (veya tavuk ciğeri)
Taze çekilmiş karabiber
Taze adaçayı

1. Tereyağını tavada eritin. Biftekleri ekleyip iki taraflı kızartın, pişerken bir tutam tuz serpin. Sıcak olarak muhafaza edin.
2. Kültür ve kestane mantarlarını temizleyip dilimleyin. Kalan tereyağını tavada eritip mantarları soteleyin ve tavadan alın.
3. Kaz ciğeri dilimlerini tavada çevirerek pişirin. Üzerine taze çekilmiş karabiber serpin. Biftekleri servis tabaklarına alıp üzerine kaz ciğeri dilimlerini yerleştirin. Yanına 1-2 kaşık mantar ilave edip taze adaçayı yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.