Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bezelyeli, etli, güveç, tarifi

Bezelyeli Etli Güveç Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bezelyeli Etli Güveç Tarifi



Bezelyeli Etli Güveç Tarifi

Malzemeler :
  • 500 Gr Kemikli Et
    Yarım Kg Bezelye
    3 Patates
    3 Havuç
    3 Domates
    4 Yeşil Biber
    1 Kırmızı Biber
    2 Soğan
    6 Diş Sarımsak
    1 Çorba K Biber Salçası
    Tane Karabiber
    Defne Yaprağı
    Zeytinyağı
    Tuz
Hazırlanışı Güvecinizi ocakta ısıtın İçine sıvıyağ dökün ve eti koyun Bir müddet kavurun Soğanları ve sarımsakları iri doğrayın Güvece ekleyin Havuçları küp küp doğrayın ve güvece koyun Bezelyeyi ekleyin Patatesleri soyun Patatesi, biberleri ve domatesleri de küp küp doğrayın Biberleri ve patatesleri de koyun

Domatesi en son ilave edin Defne yaprağını, tane karabiberi ve tuzunu atın 1-1,5 su bardağı kadar sıcak suyunu ilave edin Yağlı kağıdı güvecin içine kapatın Üzerine de iki kat alüminyum folyo kapatın Ocakta yarım saat kadar pişirdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.