![]() |
Kremalı Mezit Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kremalı Mezit TarifiKremalı Mezit Tarifi 1 kg mezit balığı filetosu (derisi soyulmuş) 60 gr (4 çorba kaşığı) + 2 tatlı kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 60 gr (1/2 su bardağı) un 250 gr (1 su bardağı) krema 1 çorba kaşığı kırmızıbiber Önce fırınınızı orta sıcaklığa (200°C) getirip,ısıtınız ![]() ![]() Balık filetolarının her iki yanlarını tuz ve biberleyip, una bulayınız ![]() Büyük boy bir tavada, kalan 4 çorba kaşığı yağı orta ateşte eritip balıkların her 2 yanlarını 4-5 dakika nar gibi olana kadar kızartınız ![]() ![]() Tavayı ateşten alıp, balık-krema karışımını yağladığınız kaba yavaşça aktarıp üstüne kırmızıbiberi serperek kabı fırına veriniz ![]() ![]() ![]() Not: Kolay hazırlanan bir yemek olan kremalı meziti, haşlanmış taze patates ve bezelye ile servis edebilir siniz ![]() |
![]() |
![]() |
|