![]() |
Kremalı Mezit Tarifi
Kremalı Mezit Tarifi
1 kg mezit balığı filetosu (derisi soyulmuş) 60 gr (4 çorba kaşığı) + 2 tatlı kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 60 gr (1/2 su bardağı) un 250 gr (1 su bardağı) krema 1 çorba kaşığı kırmızıbiber Önce fırınınızı orta sıcaklığa (200°C) getirip,ısıtınız. Büyük ve yayvan bir kabı 2 katlı kaşığı yağla yağlayıp bir kenara bırakınız. Balık filetolarının her iki yanlarını tuz ve biberleyip, una bulayınız. Büyük boy bir tavada, kalan 4 çorba kaşığı yağı orta ateşte eritip balıkların her 2 yanlarını 4-5 dakika nar gibi olana kadar kızartınız. Kremayı katıp devamlı karıştırarak 2 dakika pişiriniz. Tavayı ateşten alıp, balık-krema karışımını yağladığınız kaba yavaşça aktarıp üstüne kırmızıbiberi serperek kabı fırına veriniz. Balığı 20-30 dakika, çatal kolayca batana kadar pişiriniz. Kabı fırından çıkarıp, kremalı mezit yemeğinizi servis ediniz. Not: Kolay hazırlanan bir yemek olan kremalı meziti, haşlanmış taze patates ve bezelye ile servis edebilir siniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.