Osmanli Usulü Tavada Kıyma Kavurması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Osmanli Usulü Tavada Kıyma KavurmasıOsmanli Usulü Tavada Kıyma Kavurması Efenim Öncelikle Bu Eşsiz Yemeği Sizlerle Paylaştığım İçin Şanslısınız ![]() ![]() Ağız Sularınızı Şimdiden Siliniz![]() ![]() Yemeğin İsmi Biraz Garip,Ad Veremedim Çünkü ![]() ![]() ![]() Yemeğin Malzemeleri: 1 Kiloya Yakın Kıyma ![]() -4 Adet Çarlistn Biber ![]() ![]() ![]() -1 Adet Orta Boy Patlıcan ![]() ![]() ![]() -2 Adet Soğan ![]() ![]() ![]() -Tereyağ Ve Takviye Olarak Sıvıyağ ![]() ![]() ![]() -Yumurta ![]() ![]() ![]() -Tuz,Pul Biber ![]() ![]() ![]() Yemeğin Yapılışı ![]() ![]() ![]() Soğanı,Patlıcanı,Biberi İnce İnce Kıydıktan Sonra, Tava da Tereyağımızı Eritiyoruz Ve Sırasıya Soğan,Patlıcan Ve Biberi Güzelce Kızartıyoruz ![]() ![]() Yanma Olmaması İçin Arada Sıvıyağ Dökeriz Azıcık![]() ![]() Sonra Kıymayı Ekleriz,Güzelce Karıştırdıktan Sonra Kapağıını Kapatırız![]() ![]() Tane Tane Kıvamına Gelen Etleri Görürsek Tuz VE Pul Biberide Ekleriz![]() ![]() Karıştırdıktan Sonra Üstüne Yumurtaları Kırıp Kapağını Kapatır 1 Dakika Bekleriz![]() ![]() ![]() Ondan Sonra Yemeğimiz Hazır ![]() ![]() Afiyet Bal,Şeker Olsun ![]() ![]()
|
|
|
|