![]() |
Osmanli Usulü Tavada Kıyma Kavurması
Osmanli Usulü Tavada Kıyma Kavurması
Efenim Öncelikle Bu Eşsiz Yemeği Sizlerle Paylaştığım İçin Şanslısınız...Ağız Sularınızı Şimdiden Siliniz... Yemeğin İsmi Biraz Garip,Ad Veremedim Çünkü... Yemeğin Malzemeleri: 1 Kiloya Yakın Kıyma.. -4 Adet Çarlistn Biber... -1 Adet Orta Boy Patlıcan... -2 Adet Soğan... -Tereyağ Ve Takviye Olarak Sıvıyağ... -Yumurta... -Tuz,Pul Biber... Yemeğin Yapılışı... Soğanı,Patlıcanı,Biberi İnce İnce Kıydıktan Sonra, Tava da Tereyağımızı Eritiyoruz Ve Sırasıya Soğan,Patlıcan Ve Biberi Güzelce Kızartıyoruz...Yanma Olmaması İçin Arada Sıvıyağ Dökeriz Azıcık...Sonra Kıymayı Ekleriz,Güzelce Karıştırdıktan Sonra Kapağıını Kapatırız...Tane Tane Kıvamına Gelen Etleri Görürsek Tuz VE Pul Biberide Ekleriz...Karıştırdıktan Sonra Üstüne Yumurtaları Kırıp Kapağını Kapatır 1 Dakika Bekleriz... Ondan Sonra Yemeğimiz Hazır... Afiyet Bal,Şeker Olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.