Paçalı Nohut Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Paçalı Nohut TarifiPaçalı Nohut Tarifi 8 keçi paçası (temizlenmiş) 6 su bardağı su 250 gr nohut (tuzlu suda bir gece bekletildikten sonra yıkanıp, süzülmüş) 75 gr (5 çorba kaşığı) tereyağı 2 büyük soğan (ince doğranmış) 2 orta boy domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkartılmış ve kuşbaşı doğranmış) 2 çorba kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı tuz Önce paçaların üstündeki kılları hafif ateşte ütüleyiniz Ütülenmiş paçaları bol suda yıkayınız Yağı büyükçe bir tencerede orta ateşte eritiniz Yağ kızınca soğanları ekleyip 3-4 dakika, renkleri hafifçe pembeleşene kadar kızartınız Suyu, paçaları, domatesi, domates salçasını, tuzu ve nohutları ekleyip, malzemeyi tencerenin ağzı kapalı olarak 3,5-4 saat, nohutlar yumuşayana kadar pişiriniz Tencereyi ateşten alıp, yemeğinizi derin bir servis tabağına boşaltarak servis ediniz
|
|
|
|