![]() |
Paçalı Nohut Tarifi
Paçalı Nohut Tarifi
8 keçi paçası (temizlenmiş) 6 su bardağı su 250 gr nohut (tuzlu suda bir gece bekletildikten sonra yıkanıp, süzülmüş) 75 gr (5 çorba kaşığı) tereyağı 2 büyük soğan (ince doğranmış) 2 orta boy domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkartılmış ve kuşbaşı doğranmış) 2 çorba kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı tuz Önce paçaların üstündeki kılları hafif ateşte ütüleyiniz. Ütülenmiş paçaları bol suda yıkayınız. Yağı büyükçe bir tencerede orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca soğanları ekleyip 3-4 dakika, renkleri hafifçe pembeleşene kadar kızartınız. Suyu, paçaları, domatesi, domates salçasını, tuzu ve nohutları ekleyip, malzemeyi tencerenin ağzı kapalı olarak 3,5-4 saat, nohutlar yumuşayana kadar pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp, yemeğinizi derin bir servis tabağına boşaltarak servis ediniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.