Portakallı Palamut Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı Palamut TarifiPortakallı Palamut Tarifi Malzemeler: 1 adet palamut balığı 1 çay bardağı portakal suyu ½ çay bardağı limon suyu ½ çay bardağı üzüm sirkesi 2 adet defne yaprağı 1 yemek kaşığı renkli tane biber ½ çay kaşığı tuz ½ demet dereotu Hazırlanışı: Ayıklanmış palamut ince olarak 8 parçaya bölünüp tuzlanır Bir kapta portakal suyu, limon suyu, sirke, defneyaprağı ve renkli tane biner karıştırılır Dilimlenmiş palamutlar hazırlanmış olan karışıma katılarak 6 saat üzeri kapalı olarak bekletilir 6 saat bekletilen balıklar daha sonra dereotu ve zeytinyağı ile servise sunulur
|
|
|
|