Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
haşlama, sebzeli, tarifi, terbiyeli

Terbiyeli Sebzeli But Haşlama Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Terbiyeli Sebzeli But Haşlama Tarifi



Terbiyeli Sebzeli But Haşlama Tarifi

Gerekli Malzemeler

4 adet Lezita Piliç But
2 diş sarımsak
1 adet kereviz
2 adet havuç
2 adet patates
1 kuru soğan
2-3 kaşık sıvıyağ
Tuz

Terbiyesi İçin

Yarım limon suyu
2 çorba kaşığı un
2 diş sarımsak
1 adet Lezita Yumurta sarısı



Yapılışı

Patates, kereviz ve havuçları soyup doğrayın Soğanı bütün olarak soyun Piliç butları geniş tabanlı bir tencereye dizin Soğanı ilave edin Biraz tuz ekleyip kapağını kapatın ve pişmeye bırakın Kereviz yapraklarını ayırın
Sebzeleri 2-3 kaşık yağda yüksek ateşte çevirerek sote edip pişmekte olan butlara ilave edin Yumuşayana kadar pişirin
Limonsuyu, yumurta sarısı, un ve 2 diş ezilmiş sarımsağı iyice çırpın Haşlama suyundan bir kepçe kadar alıp terbiyeye karıştırın Karışımı yavaşça tencereye ilave edip bir taşım daha kaynatın Kereviz yapraklarını ilave edip yemeği 10 dakika kadar dinlendirin Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.