ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Terbiyeli Sebzeli But Haşlama Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1002353)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:56 AM

Terbiyeli Sebzeli But Haşlama Tarifi
 
Terbiyeli Sebzeli But Haşlama Tarifi

Gerekli Malzemeler

4 adet Lezita Piliç But
2 diş sarımsak
1 adet kereviz
2 adet havuç
2 adet patates
1 kuru soğan
2-3 kaşık sıvıyağ
Tuz

Terbiyesi İçin

Yarım limon suyu
2 çorba kaşığı un
2 diş sarımsak
1 adet Lezita Yumurta sarısı

http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Yapılışı

Patates, kereviz ve havuçları soyup doğrayın. Soğanı bütün olarak soyun. Piliç butları geniş tabanlı bir tencereye dizin. Soğanı ilave edin. Biraz tuz ekleyip kapağını kapatın ve pişmeye bırakın. Kereviz yapraklarını ayırın.
Sebzeleri 2-3 kaşık yağda yüksek ateşte çevirerek sote edip pişmekte olan butlara ilave edin. Yumuşayana kadar pişirin.
Limonsuyu, yumurta sarısı, un ve 2 diş ezilmiş sarımsağı iyice çırpın. Haşlama suyundan bir kepçe kadar alıp terbiyeye karıştırın. Karışımı yavaşça tencereye ilave edip bir taşım daha kaynatın. Kereviz yapraklarını ilave edip yemeği 10 dakika kadar dinlendirin. Sıcak olarak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.