Adaçaylı Mantarlı Ciğer Kavurma Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Adaçaylı Mantarlı Ciğer Kavurma TarifiAdaçaylı Mantarlı Ciğer Kavurma Tarifi Gerekli Malzemeler 1 paket Lezita Ciğer Yürek 2 diş sarımsak 1 tutam kuru adaçayı yaprağı 3 çorba kaşığı zeytinyağı 1 kase mantar Tuz, karabiber, kırmızı tozbiber ![]() Yapılışı Sarımsakları soyup ikiye kesin Mantarları ince ince dilimleyin Lezita piliç ciğerleri ve yürekleri kuşbaşı olarak doğrayın Zeytinyağını sote tavasında ısıtın Sarımsakları ve adaçayı yapraklarını yağa atıp 1-2 dakika sonra kokusu çıkınca yağın içinden alın Lezita ciğer ve yürekleri yağa ilave edip rengi dönene kadar soteleyin Mantarları ekleyip 4-5 dakika daha sote etmeye devam edin Son olarak tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi ilave edip 1-2 dakika daha hızlı ateşte çevirin Sıcak olarak servis yapın
|
|
|
|