Sarma Mezgit Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sarma Mezgit TarifiSarma Mezgit Malzemeler: 5 parça fileto mezgit 2 adet domates 1 kahve kaşığı karbonat 3 limon 5 diş sarımsak tuz karabiber kızartma yağı maydanoz Un, tuz, karabiber, karbonat ve su karıştırılarak bir bulamaç hazırlanır Porsiyon olarak hazırlanmış mezgitler bu bulamaca batırılarak kızartılır Servis tabağına alınır Limonların suyu sıkılıp ezilmiş sarımsak ile karıştırılır Hazırlanan bu sos sıcak balıkların üzerine dökülüp sosu çekmesi için kapağı kapatılır İnce kıyılmış maydanozla servis yapılır
|
|
Sarma Mezgit Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sarma Mezgit TarifiMezgit Sarma Tarifi Malzemeler: 5 parça fileto mezgit 2 adet domates 1 adet soğan 100 gr kaşarpeyniri 2 adet yeşilbiber 1 fincan zeytinyağı maydanoz tuz karabiber limon Yapılışı: Soğan, domates, maydanoz, biber ince kıyılır İçine tuz, karabiber, yağ ve rendelenmiş kasar peyniri ilave edilerek bir iç hazırlanır Hazırlanan bu iç mezgit filetonun içine koyularak rulo seklinde sarılır Kürdan ile tutturularak yağlanmış fırın tepsisine dizilir 175 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirilir
|
|
|
|