Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kuzusu, portekiz, tarifi

Portekiz Kuzusu Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portekiz Kuzusu Tarifi



Portekiz Kuzusu Tarifi

1 kg kemiksiz kuzu budu yada kolu (kuşbaşı doğranmış)

Marinadı:

4 diş sarmısak (dövülmüş)

1 çorba kaşığı kırmızıbiber

2 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı şeker

1 çorba kaşığı taze nane (ince kıyılmış)

2 çorba kaşığı zeytinyağı

Marinadı hazırlamak için, orta boy bir kasede sarımsak, kırmızıbiber, portakal kabuğu rendesi, tuz, karabiber, şeker, nane ve zeytinyağı çatalla iyice karıştırınız Etleri iyice marinada batırdıktan sonra, sık sık karıştırarak 2 saat marinadın içinde bekletiniz

Izgaranızı sıcağa getirip kızdırınız

Et parçalarını delikli kepçeyle marinaddan çıkarıp şişlere geçiriniz (Marinadı atmayınız)

Şişleri ızgaraya koyup, bir fırçayla marinaddan etlere sürerek ızgarada 10 dakika, renkleri kahverengileşene kadar pişiriniz (Şişleri bu arada 2-3 kez çevirerek, yeniden marinaddan sürünüz)

Şişleri ızgaradan alıp, etleri bir servis tabağına çıkararak servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.