![]() |
Portekiz Kuzusu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portekiz Kuzusu TarifiPortekiz Kuzusu Tarifi 1 kg kemiksiz kuzu budu yada kolu (kuşbaşı doğranmış) Marinadı: 4 diş sarmısak (dövülmüş) 1 çorba kaşığı kırmızıbiber 2 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı şeker 1 çorba kaşığı taze nane (ince kıyılmış) 2 çorba kaşığı zeytinyağı Marinadı hazırlamak için, orta boy bir kasede sarımsak, kırmızıbiber, portakal kabuğu rendesi, tuz, karabiber, şeker, nane ve zeytinyağı çatalla iyice karıştırınız ![]() ![]() Izgaranızı sıcağa getirip kızdırınız ![]() Et parçalarını delikli kepçeyle marinaddan çıkarıp şişlere geçiriniz ![]() ![]() Şişleri ızgaraya koyup, bir fırçayla marinaddan etlere sürerek ızgarada 10 dakika, renkleri kahverengileşene kadar pişiriniz ![]() ![]() Şişleri ızgaradan alıp, etleri bir servis tabağına çıkararak servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|