ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Portekiz Kuzusu Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1002005)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 06:54 AM

Portekiz Kuzusu Tarifi
 
Portekiz Kuzusu Tarifi

1 kg kemiksiz kuzu budu yada kolu (kuşbaşı doğranmış)

Marinadı:

4 diş sarmısak (dövülmüş)

1 çorba kaşığı kırmızıbiber

2 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı şeker

1 çorba kaşığı taze nane (ince kıyılmış)

2 çorba kaşığı zeytinyağı

Marinadı hazırlamak için, orta boy bir kasede sarımsak, kırmızıbiber, portakal kabuğu rendesi, tuz, karabiber, şeker, nane ve zeytinyağı çatalla iyice karıştırınız. Etleri iyice marinada batırdıktan sonra, sık sık karıştırarak 2 saat marinadın içinde bekletiniz.

Izgaranızı sıcağa getirip kızdırınız.

Et parçalarını delikli kepçeyle marinaddan çıkarıp şişlere geçiriniz. (Marinadı atmayınız.)

Şişleri ızgaraya koyup, bir fırçayla marinaddan etlere sürerek ızgarada 10 dakika, renkleri kahverengileşene kadar pişiriniz. (Şişleri bu arada 2-3 kez çevirerek, yeniden marinaddan sürünüz.)

Şişleri ızgaradan alıp, etleri bir servis tabağına çıkararak servis ediniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.