Pideli Et Sote Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pideli Et Sote TarifiPideli Et Sote Tarifi 1 adet pide Tuz 400 gr kuşbaşı kuzu eti 1 adet soğan Karabiber 6 adet sivri biber 4 adet domates 3 diş sarmısak Pul biber 1 su bardağı su Pideyi iri küpler halinde doğrayın ve fırın tepsisine yayıp 200 derece fırında 15 dakika kızartın Eti kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin İçine piyazlık doğranmış soğan ilave edip 1-2 dakika kavurun Kıyılmış sivri biber, kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domates, kıyılmış sarmısak, tuz, karabiber ve pul biberi katın 2 dakika daha kavurup suyu ekleyin ve 30 dakika pişirin Pideyi servis tabağına alın Üzerine eti boşaltın![]() |
|
|
|