![]() |
Kelle Küpe Tarifi ( Türkmen ) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kelle Küpe Tarifi ( Türkmen )Kelle Küpe Tarifi ( Türkmen ) Malzemeler: 1 adet kuzu işkembesi 4 adet kuzu ayağı 1 adet kuzu kelle 2 su bardağı pirinç Badem 250 gr çok ince kuşbaşı et İstenirse, 1 baş sarımsak Taze sumak Hazırlanışı: Baş ve paça temizlendikten sonra haşlanır ![]() Bir tarafta da işkembe yahut şirdanlar temizlenir ![]() İç olarak pirinç, ufak ufak doğranmış kuşbaşı et, badem, çeşitli baharatlar kullanılır ![]() Bu malzeme ile işkembeler doldurulur ![]() Dikilir, kelle paçanın suyunda haşlanır ![]() Bu esnada çukur kaplara, Kerkükte ev ekmeği tabir ettiğimiz burada pide deniliyor, doğranır ![]() Bu pide kelleküpenin suyuyla islatılır ![]() Suyu dökülür, üzerine kellenin etlerinden paçalar koyulur ![]() Bir kaba da ayrıca bu küpelerin ipleri çıkartılıp biçakla yarılır ![]() Küçük tabaklarda herkes kendine servis yapar ![]() Böylece kelle paçayı afiyetle yerler ![]() Bu yemek ancak çok özel günlerde senede birkaç defa yapılan bir yemektir ![]() ![]() ![]() Servis Önerileri: Tarifte verilen taze sumak suda bekletilip,suyu alındıktan sonra dövülmüş sarımsakla karıştırılır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|