Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kelle, küpe, tarifi, türkmen

Kelle Küpe Tarifi ( Türkmen )

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kelle Küpe Tarifi ( Türkmen )



Kelle Küpe Tarifi ( Türkmen )

Malzemeler:
1 adet kuzu işkembesi
4 adet kuzu ayağı
1 adet kuzu kelle
2 su bardağı pirinç
Badem
250 gr çok ince kuşbaşı et
İstenirse, 1 baş sarımsak
Taze sumak

Hazırlanışı:
Baş ve paça temizlendikten sonra haşlanır
Bir tarafta da işkembe yahut şirdanlar temizlenir
İç olarak pirinç, ufak ufak doğranmış kuşbaşı et, badem, çeşitli baharatlar kullanılır
Bu malzeme ile işkembeler doldurulur
Dikilir, kelle paçanın suyunda haşlanır
Bu esnada çukur kaplara, Kerkükte ev ekmeği tabir ettiğimiz burada pide deniliyor, doğranır
Bu pide kelleküpenin suyuyla islatılır
Suyu dökülür, üzerine kellenin etlerinden paçalar koyulur
Bir kaba da ayrıca bu küpelerin ipleri çıkartılıp biçakla yarılır
Küçük tabaklarda herkes kendine servis yapar
Böylece kelle paçayı afiyetle yerler
Bu yemek ancak çok özel günlerde senede birkaç defa yapılan bir yemektir

Servis Önerileri:
Tarifte verilen taze sumak suda bekletilip,suyu alındıktan sonra dövülmüş sarımsakla karıştırılır Servis esnasında üzerine gezdirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.