Kürt Köftesi Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kürt Köftesi TarifiKürt Köftesi Yapılışı Mazemeleri Kürt Köftesi (Van) 1 ölçü ince bulgur 1 ölçü pilavlık bulgur 2 adet patates Reyhan, pul biber,tuz 1 kase sarımsaklı yoğurt 1 çorba kaşığı salça 5 çorba kaşığı salça Kuru nane 2 ölçü kaynayan suya bulgurlar atılır Yumuşayana kadar haşlanır Soğuyunca baharatlar eklenir ve bütünleşene kadar yoğrulur Sonra yarım parmak uzunluğunda köfteler yapılır Tencereye 3 ölçü su konur Kaynayınca kuşbaşı doğranmış patates atılır Yumuşamaya başlayınca köfteler eklenir Pişince servis tabağına aktarılır Üzerine sırasıyla sarımsaklı yoğurt, kızdırılmış salçalı yağ ve kuru nane konur
|
|
|
|